Platformă e-learning de formare profesională continuă pentru implementarea activă a noilor reglementări seismice româneşti armonizate cu standardele europene
 
 
 

Platforma SEISMOCODE

Despre proiect

Autoritate contractantă: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Invăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)

Program: Parteneriate- Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativă

Domeniu: 3 Mediu

Coordonator: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB)

Perioada: 01.07.2014 – 30.09.2017

Buget finanţare: 1.250.000 lei

Buget cofinanţare: 187.500 lei

 

Parteneri

UTCB - DIRECTOR DE PROIECT SI COORDONATOR CONSORTIU)

UNIVERSITATEA TEHNICĂ DE CONSTRUCŢII BUCUREŞTI (UTCB) este cea mai veche şi mai mare universitate care predă cursuri de inginerie civilă din România. În prezent are peste 6000 de studenţi şi 500 de cadre didactice în 6 facultăţi din domeniul ingineriei civile. UTCB este recunoscută ca un centru de excelenţă în domeniu pentru cercetare, consultanţă şi pregătire postuniversitară (masterat şi doctorat). Echipa UTCB care va implementa prezenta propunere de proiect are o experienţă îndelungată în domeniul proiectării structurale, analizei seismice, ingineriei seismice, proiectării şi evaluării seismice a structurilor de construcţii etc. Membrii echipei au fost implicaţi într-un număr de proiecte naţionale şi internaţionale având ca scop reducerea riscului seismic şi rezistenţa la dezastre. Ei au participat la pregătirea Codului Românesc pentru Proiectarea Seismică a Clădirilor Noi şi P100-3 Codul Românesc pentru Evaluarea Seismică a Clădirilor Existente, precum şi la Anexa Naţională pentru România a Eurocodului 8, care sunt reglementări esenţiale pentru proiectul propus. Membrii echipei UTCB au fost implicaţi în dezvoltarea şi implementarea Proiectului JICA de Cooperare Tehnică pentru Reducerea Riscului Seismic a Clădirilor şi Structurilor din România (2002-2008).

http://utcb.ro/utcb/

PARTENER 1 – URBAN-INCERC

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCŢII, URBANISM ŞI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ (URBAN-INCERC) realizează studii şi cercetări fundamentale de relevanţă publică naţională şi internaţională pentru dezvoltarea ştiinţei construcţiilor. Printre cele mai importante domenii de activitate ale sale sunt: analiza structurală, ingineria seismică, structurile din beton armat şi precomprimat, vulnerabilitatea clădirilor la hazardul seismic, educaţia pentru reducerea riscului seismic etc. Institutul are cea mai mare bază de date şi reţea seismice din România pentru cutremure puternice; efectuează teste in situ şi de laborator asupra elementelor şi structurilor de construcţii; elaborează prescripţii şi reglementări pentru proiectarea clădirilor, oferă consultanţă şi realizează evaluări tehnice în domeniul construcţiilor. Echipa de proiect a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” activează în cadrul Centrului de Performanţă Structurală Durabilă al sucursalei INCERC Bucureşti şi include membri ai fostei secţii de Inginerie Seismică din INCERC, care au participat la activităţile de cercetare realizate pentru versiunile anterioare ale codului seismic P100.

www.incd.ro

PARTENERUL 2 - SC Institutul pentru Tehnică de Calcul SA ( ITC)

INSTITUTUL PENTRU TEHNICA DE CALCUL SA (ITC) a dezvoltat sisteme informatice complexe în cadrul programelor de cercetare-dezvoltare româneşti printre care: RELANSIN, AMTRANS, INFOSOC, CEEX (ROSERIS, SIMVAPS, SINTESERV), PNCDI2 2007 (INFOMARK), PNCDI2 2008 (E-MARKETING). ITC a dezvoltat diferite platforme industriale on-line, aplicatii si platforme de e-learning de tip Virtual Learning Environments (VLEs). Principalele domenii de afaceri: sisteme integrate de comunicaţii, acces Internet; Reţele Virtuale Private (VPN); Web Design: HTML, Flash, PHP, Java Script, CGI, CSS, Web Hosting: PHP, ASP, JSP; soluţii GIS bazate pe aplicaţiile dezvoltate de ITC sau pe produse ESRI, dezvoltare de software pe baza cerinţelor clienţilor.

www.itc.ro